Scheren met (baby)olie, de voor- en nadelen

– Siep Ravesteijn

Heel wat verschillende producten kunnen er voor zorgen dat het scheren een stuk eenvoudiger en vooral comfortabeler verloopt. Natuurlijk zijn we allemaal bekend met de verschillende soorten scheerschuim en scheergel die op de markt zijn terug te vinden. Ook het gebruik van speciale scheerzeep is bij de meesten wel bekend. Toch zijn er ook enkele producten verkrijgbaar waarvan het net wat minder duidelijk is dat er gebruik van kan worden gemaakt om te scheren. Eén van deze producten waar door de jaren heen reeds behoorlijk wat over gezegd en geschreven is, is (baby)olie. Heb je op een bepaald ogenblik geen scheergel of scheerschuim meer in huis en lonkt het flesje van je kleine spruit in de badkamer vol verwachting naar je? Dan zou je ook babyolie perfect kunnen gebruiken.

Zwitsal babyolie

Je ontdekt alles over scheren met (baby)olie hier in dit blogartikel.

2 belangrijke voordelen van scheren met (baby)olie

Laat ons in eerste instantie maar even kijken naar de voordelen waar je op kan rekenen wanneer je gaat scheren met (baby)olie. Voor verschillende gels en schuimen die op de markt zijn terug te vinden geldt dat ze nog steeds kunnen zorgen voor irritatie na het scheren. Bovendien geldt ook tijdens het scheren dat iets langere baardgroei vaak lang niet altijd even eenvoudig te verwijderen is. Biedt het gebruik van een bepaalde olie op dat vlak de oplossing of toch niet? Wij stelden in ieder geval twee niet onbelangrijke voordelen vast, namelijk:

1.) Scheren met olie is glad en zeer comfortabel

Voor veel mannen is het vooral belangrijk dat ze zich snel, maar tegelijkertijd ook comfortabel kunnen scheren. Dat is voor de hand liggend, maar in de praktijk blijkt dat wel eens een behoorlijke uitdaging te kunnen zijn. Het gebruik van (baby)olie brengt daar voor eens en altijd verandering in. Wanneer je, je gaat scheren met olie zal je kunnen vaststellen dat dit er voor zorgt dat het scheermesje als het ware over je huid glijdt. Glad en comfortabel scheren was op deze manier nog nooit eerder zo eenvoudig.

Bovenstaande zorgt er voor dat het risico op snijden tijdens het scheren met (baby)olie tot een absoluut minimum kan worden beperkt, althans wanneer er ook gebruik wordt gemaakt van een solide mesje. Een niet onbelangrijk extra voordeel in vergelijking met schuim en gel is bovendien dat de olie over een transparant karakter beschikt. Met andere woorden, tijdens het scheren zal je precies kunnen zien wat je aan het doen bent. Op deze manier kan je, je baard op de meest nauwkeurige wijze bijwerken. Dit zorgt er voor dat het gebruik van (baby)olie steeds populairder wordt onder mannen die beschikken over gestijlde gezichtsbeharing.

2.) Olie heeft een (extra) verzorgende functie

Niet alleen zorgt scheren met (baby)olie er voor dat je kan rekenen op extra comfort en een verminderd snijrisico. Daarnaast is het ook zo dat er verschillende voordelen aan verbonden zijn op het gebied van huidverzorging. De olie heeft een voedende werking door de aanwezigheid van natuurlijke stoffen waaronder vitamine E. Bovendien zorgt ze voor het hydrateren van de huid zonder dat de poriën verstopt kunnen geraken. Het resultaat hiervan is natuurlijk voor de hand liggend. Zowel tijdens als na het scheren hoef je dan ook geen rode of geïrriteerde huid meer te vrezen. Wanneer je, je hebt geschoren met een bepaalde olie zal je dan ook altijd kunnen rekenen op een lekker zachte huid die opvallend minder zal jeuken in vergelijking met na afloop van een reguliere scheerbeurt.

Zijn er ook nadelen om rekening mee te houden?

Er lijken in principe geen echte nadelen verbonden te zijn aan het gebruik van (baby)olie om je mee te scheren. Het enige dat heel wat mannen een beetje vervelend vinden is de geur waar sommige oliën over beschikken, maar ook daar kan wat aan worden gedaan. Door je bijvoorbeeld te scheren voor het douchen kan je de eventuele zachte geur van babyolie meteen doen verdwijnen om plaats te maken voor een wat meer mannelijk geurtje. Alles bij elkaar gezien lijkt het er dan ook naar uit te zien dat het voor mannen die zich willen scheren absoluut meer dan de moeite waard kan zijn om het gebruik van olie te overwegen.

Conclusie; gebruikmaken van (baby)olie om je te scheren of niet?

Voor het merendeel van de mannen geldt dat ze voornamelijk bekend zijn met het gebruik van scheergel en scheerschuim om zich mee te scheren. Ondanks het feit dat ook deze producten uitstekend kunnen doen wat je er van verwacht blijken er toch ook aan het gebruik van (baby)olie heel wat interessante voordelen te zijn verbonden. Ervaar jij vaak irritatie na het scheren of heb je vaak het gevoel dat het allemaal toch net wat comfortabeler kan? In dat geval is gebruik gaan maken van (baby)olie zeker het overwegen waard!