Je oksels scheren zonder zorgen

– Robert Valk

Je oksels scheren is volgens heel wat mensen, zowel mannen als vrouwen, één van de moeilijkst te scheren onderdelen van het lichaam. Dit niet alleen omwille van de plaats en de vorm, maar ook omdat haartjes hier in verschillende richtingen groeien. Wil jij er zeker van zijn dat je jouw oksels ook op de meest optimale wijze kan scheren? Lees verder!

Oksels scheren onder de douche

Exfoliëren is een absolute must

Welk lichaamsdeel je ook wenst te scheren, het is altijd van belang om te exfoliëren. In eerste instantie zal dit er voor zorgen dat dode huidcellen verwijderd kunnen worden. Het logische gevolg hiervan is dat je dichter op de huid kan scheren. Het spreekt voor zich dat je op deze manier altijd zal kunnen rekenen op het mooiste eindresultaat.

Scheer bij voorkeur in de avond

Scheren kan er voor zorgen dat de huid gevoeliger wordt. Dit geldt niet in het minst voor de huid die zich onder de oksels bevindt. Daarom is het aan te raden ‘s avonds je oksels te scheren. Zo heeft de huid tijdens de nacht de tijd om zich te herstellen. Het enige wat je dan de volgende ochtend nog moet doen is een verzorgende deodorant aanbrengen.

Zeker in de zomermaanden moet je hier rekening mee houden. Heel wat mensen kiezen er in deze maanden namelijk voor om verkoeling te gaan zoeken in het water. Ben jij dat ook van plan? Hou er dan rekening mee dat net geschoren oksels al snel kunnen gaan irriteren in de zoute zee of wanneer er sprake is van een zwembad vol met chloor.

Zorg voor een vochtige huid en gebruik scheergel

Heel wat mensen kiezen ervoor om hun oksels gewoon in de douche te scheren. Hiermee wordt alvast aan één eis tegemoetgekomen. Het is namelijk zo dat er voor het scheren van de oksels twee belangrijke regels gelden:

De oksels moeten nat zijn;

Er moet gebruik worden gemaakt van scheergel;

Daarom is je oksels scheren onder de douche aanbevolen. De warmte en de vochtigheid zorgen ervoor dat de haartjes zachter worden. Bovendien is het op deze manier ook mogelijk om de poriën te openen.

Scheergel zorgt ervoor dat de scheerbeurt comfortabeler wordt gemaakt. Scheergels zorgen ervoor dat de haartjes beter gehydrateerd worden. Zo heb je minder kracht nodig om ze te verwijderen. Voor een gewone lotion of voor bijvoorbeeld zeep en douchegel geldt dat zij niet over deze eigenschappen beschikken. Daardoor zijn zij eigenlijk niet geschikt om gebruik te maken voor wat het scheren (van de oksels) betreft.

Denk goed na over het meest optimale scheermes

Het ene scheermes is natuurlijk het andere niet. Wil je niet alleen kunnen genieten van een aangename, vlotte scheerbeurt, maar ook van een echt mooi eindresultaat? In dat geval is het altijd van belang om over te gaan tot het aankopen van een degelijk scheermesje. Wat dit betreft zijn er verschillende tips waar je rekening mee kan houden:

Kies bij voorkeur voor een scheermes met meerdere mesjes;

Maak gebruik van een exemplaar met een beweegbare kop;

Naast bovenstaande is ook een rubberen handvat altijd mooi meegenomen. Het rubberen handvat zorgt er dan namelijk voor dat het scheermes niet snel uit de handen zal glippen. Bovendien zorgt de betere grip ervoor dat het eenvoudiger wordt om de contouren van het lichaam te volgen.

Ga niet teveel keer over de huid, dat kan zorgen voor irritatie

Het is tijdens het scheren nooit goed om te overdrijven met het aantal keer dat je over dezelfde plaats scheert. Als je herhaaldelijk hetzelfde stukje huid gaat scheren is de kans ongelofelijk groot dat je geconfronteerd zal worden met irritatie.

Daarom is het steeds ook een goed idee om gebruik te maken van een rijke en bovendien ook goed zichtbare scheergel zodat je precies kan zien welke plaatsen je hebt aangepakt en welke nog niet. Door niet herhaaldelijk over dezelfde plaats te scheren zal je kunnen vaststellen dat je de kans op irritatie echt aanzienlijk kan verkleinen.