De beste pijnloze en meest effectieve neushaartrimmers

– Siep Ravesteijn

Iedereen streeft naar een mooie, volle haardos. Maar op andere plekken van ons lichaam zien we liever weinig of helemaal geen haar. Jammer genoeg verliezen veel mannen het haar op hun hoofd. Om het allemaal nog wat erger te maken krijgen ze daar neushaar voor terug. Niemand is blij met zichtbare haren die uit neusgaten steken.

Gelukkig neemt het niet veel tijd in beslag om daar iets tegen te doen. Bovendien kost een neushaartrimmer helemaal niet zoveel geld. Zolang je een degelijk exemplaar aanschaft, is er eigenlijk altijd sprake van een waardevolle aankoop. Om je te helpen bij het maken van een keuze hebben we een lijst samengesteld met de beste neushaartrimmer die je in 2023 in Nederland kunt kopen.

We bespreken eerste de belangrijkste eigenschappen en presenteren daarna onze top 3.

Shopgids: zo vind je de beste neustrimmer voor jou

Het vermogen van de neushaartrimmer om haren pijnloos af te scheren

De binnenkant van je neus is behoorlijk gevoelig. Mede daarom is het wel zo prettig wanneer een trimmer haren afsnijdt, en niet zomaar uit je neus trekt.

Dat laatste is het geval bij botte mesjes of bij goedkope modellen met een zwakke motor. Het snijdend vermogen van een neushaartrimmer is zonder twijfel de belangrijkste eigenschap. Want wanneer het verwijderen van haren pijnlijk is, gebruik je de trimmer niet graag en dus niet al te vaak.

Een neushaartrimmer met ingebouwde accu of losse batterijen

Er zijn trimmers met een eigen accu en AA-batterijen verkrijgbaar. Welke optie je voorkeur geniet is volledig afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren. Dat geldt in het geval van neushaartrimmers nog meer dan bij andere apparaten. Aangezien beide stroomvoorzieningen normaal gesproken meer dan voldoende zijn.

Een neushaartrimmer verbruikt weinig stroom en je gebruikt het apparaat niet heel vaak. Bovendien ben je snel klaar met het trimmen van je neus. Met een enkele AA-batterij kun je maanden vooruit. Hetzelfde geldt voor een ingebouwde accu die je oplaadt met een snoer.

Een lampje om beter te zien waar je mee bezig bent

Luxe neushaartrimmers beschikken over een ingebouwde lamp. Dat maakt het iets makkelijker om te zien wat je doet. Maar in principe is zo'n lampje niet noodzakelijk als je in een goed verlichte badkamer staat. Want het is sowieso onverstandig om de haren die diep in je neus zitten te trimmen.

Een multifunctionele trimmer: haar in je oren bijwerken

Naast neushaar worden zichtbare haren in je oren vrijwel altijd als onaantrekkelijk gezien. Wanneer je van beide last hebt, is het wel zo prettig dat je ze weg kunt halen met hetzelfde apparaat. Vrijwel elke neushaartrimmers gebruik je ook voor de haren in je oren.

Het aantal opzetstukken dat bij de trimmer geleverd wordt

Dit haakt in op wat hierboven besproken is. Sommige neushaartrimmers hebben een aparte kop voor haar in de oren. Er zijn modellen die nog verder gaan. Daarmee is het bijvoorbeeld mogelijk om je wenkbrauwen of bakkebaarden bij te werken door een ander opzetstuk op de trimmer te plaatsen.

Pas op met trimmen want neusharen vervullen een belangrijke functie

Overtollig neushaar weghalen met een trimmer is geen enkel probleem. Maar bedenk wel dat er een reden is dat er haar in je neus zit.

De kleine haartjes houden namelijk schadelijke deeltjes die in de lucht zitten tegen tijdens het inademen. Denk bijvoorbeeld aan stof. Dat wordt opgevangen door de haartjes zodat ze geen problemen veroorzaken in de luchtwegen. Want je longen zijn erg gevoelig en stofdeeltjes leiden tot infecties. Bovendien zitten er vaak bacteriën in de partikels die je inademt. Dit is een van de redenen dat inademen door je neus gezonder is dan inademen door je mond.

Let er dus op dat je niet te veel neusharen verwijdert. Beperk het trimmen tot de haren die zichtbaar zijn en niet te diep in je neus zitten.

Onze top 3 beste neustrimmers

Een compleet pakket voor een schappelijke prijs: Philips NT5650/16 Series 5000 Neus-Oor-Wenkbrauw- en Detailtrimmer

compleet pakket voor een schappelijke prijs: Philips NT5650/16

Zoals de naam al doet vermoeden is de Philips NT5650/16 tot veel meer in staat dan alleen je neusharen trimmen. Aangezien je ook de haren in je oren en je wenkbrauwen bijwerkt met dit handige hulpmiddel. Tegelijkertijd zorg je voor strakke contouren voor je baard of snor omdat het apparaat ook dienst doet als detailtrimmer. Dat is allemaal mogelijk dankzij de meegeleverde accessoires. Bovendien neem je alles gemakkelijk mee in het meegeleverde etui.

De mesjes in het apparaat zijn uiterst effectief en snijden twee kanten op. Het resultaat is dat je haren snel en pijnloos verwijdert. De Philips NT5650/16 Series 5000 Neus-Oor-Wenkbrauw- en Detailtrimmer ligt lekker in de hand en door de slanke vorm kom je makkelijk op lastige plekken.

Daarnaast zit er een AA-batterij bij het pakket zodat je direct aan de slag gaat. Bovendien is deze neustrimmer volledig waterdicht zodat je ook onder de douche de haren in je neus en oren bijwerkt. Door alle accessoires en eigenschappen laat de Philips NT5650/16 niets te wensen over. Je vindt deze uitstekende neustrimmer voor iets meer dan €20,- bij verschillende webshops in Nederland.

Bekijk op bol.com

De beste goedkope neustrimmer: Babyliss E650E Neus/Oortrimmer

De beste goedkope neustrimmer: Babyliss E650E

Een goede neustrimmer hoeft helemaal niet duur te zijn. Dat bewijst Babyliss nog maar eens met de E650E Neus/Oortrimmer.

Het apparaat ligt lekker in de hand. Wat dat betreft is dit model sterk verbeterd ten opzichte van z'n voorgangers. Dankzij een slim vormgegeven kopstuk werk je zowel haren in je neus als in je oren bij. Tussendoor wisselen van opzetstuk is niet eens nodig. Dit product voert de basisfunctie gewoon uitstekend uit. Haren in je neus trimmen gaat gemakkelijk en pijnloos.

Voor rond de €12,- vind je niet snel een beter apparaat.

Zitten er dan helemaal geen nadelen aan? Dat helaas wel. Want de Babyliss E650E Neus/Oortrimmer is niet waterdicht, zoals bij een aantal concurrenten wel het geval is. Even snel je neusharen onder de douche bijwerken is er dus niet bij. Gelukkig spoel je het opzetstuk wel gewoon zonder problemen af onder de kraan. Een ander klein minpunt is dat er geen batterijen bijgeleverd worden. De lage prijs is daar uiteraard een logische verklaring voor. Gezien de verhouding tussen kwaliteit en prijs zal vrijwel iedereen tevreden zijn met de Babyliss E650E Neus/Oortrimmer.

Bekijk op bol.com

Een luxe alternatief: Panasonic ER-GN300K503 Neus- en Oorhaar Trimmer

Een luxe alternatief: Panasonic ER-GN300K503 Het onderscheid tussen neustrimmers onderling is niet altijd meteen duidelijk. Maar de Panasonic ER-GN300K503 onderscheidt zich op een bijzondere manier.

Er zit namelijk een kleine stofzuiger ingebouwd. Hiermee vang je afgeschoren haren automatisch op. Dat is prettig, want kleine haartjes die in je neus achterblijven leveren irritaties op. Daarnaast blijft deze trimmer altijd adequaat snijden dankzij deze functionaliteit. Aangezien het mes niet geblokkeerd wordt door haren die achterblijven.

Verder is de Panasonic ER-GN300K503 Neus-en Oorhaar Trimmer ook gewoon een uitstekend apparaat. Je trimt neus- en oorhaar pijnloos en snel. De prijs is met ongeveer €45,- wel wat aan de hoge kant. Vooral omdat er standaard geen batterij bijgeleverd wordt. Verder voldoet de Panasonic ER-GN300K503 aan alle verwachtingen en gebruik je de trimmer ook gewoon onder de douche. Het model ligt lekker in de hand en met het slim vormgegeven kopstuk scheer je ook haren weg die op moeilijke plekken zitten.

Dit is de perfecte trimmer wanneer je op zoek bent naar een luxe apparaat dat ook de basistaken uitstekend uitvoert.

Bekijk op bol.com